Teknikens framsteg

För bara 30 år sedan hade de flesta enbart två kanaler att välja på när man ville se på TV på kvällen. Det var just kvällarna man kollade då sändningarna oftast började en bit in på eftermiddagen. Fjärrkontroll var inte standard och den som missat ett program fick helt enkelt fråga andra vad det handlade om – förutsatt att man inte hade en VCR (föregångaren till VHS). Tiderna förändras och tekniken går minst sagt framåt. Välkommen in och följ utvecklingen inom allt som har med TV att göra.

Vilka?

Oavsett om du ser TV-programmen live eller i efterhand finns här analyserna och förhandsinformation gällande de mest populära programmen just nu. Dessutom bevakar vi vilka program som har mest antal tittare varje vecka.

Varför?

Det finns alltid en orsak till att en kanal väljer att sända en viss serie, ett visst program eller lyfta fram vissa saker i nyheterna. Allt speglar efterfrågan men även det samhälle vi lever i. Bara genom att jämföra utbudet mot 80-talet kan man tydligt se vad som ansågs vara viktigare under den perioden mot vad som prioriteras idag. Med historiska tillbakablickar och jämförande artiklar kommer TV-historian sammanflätas med dagens utbud.

Hur?

En stor förändring är även på vilket sätt som människor ser på TV. Det handlar då om främst två saker. För det första att Play-tjänster har ökat extremt. Det gör att många väljer att se på programmen i efterhand på Play istället för att se dem live. Även tjänster som Netflix och ViaPlay blir allt mer blir en självklar del i svenskens TV-rum.

Det andra är hur man ser på dessa program. Utöver TV finns möjligheten med surfplattan, datorn och mobilen. Även detta har skapat helt nya förutsättningar (och krav) på de som producerar program.

Med nyheter inom den tekniska utvecklingen bjuder vi på inblick i hur framtidens TV kommer att bli och vilka trender som finns inom detta område.

ONTV – TV på ditt sätt.

Comments are closed.

Sök

Kategorier

Arkiv