Svenskars TV-tittande

Tv tittande
Det fanns en tid då man fick vänta upp till en hel vecka för att få se den spännande cliffhangern från förra veckans avsnitt. Nu för tiden så kollar man istället igenom en hel säsong på en dag. Detta beror mestadels på den ökade användningen av surfplattor och online tv-tjänster som till exempel Netflix vilket har ökat tillgängligheten för serier och filmer.

Men även om många har vänt sig till andra alternativ online så är det fortfarande en stor majoritet som använder och kollar på vanlig tv. Den vanliga svensken kollar i genomsnitt på 2-3 serier åt gången och vissa kollar till och med på 5 eller flera samtidigt.

Vi är även väldigt noga med att inte avslöja vad som kommer att hända i en serie för någon som inte har sett den. I en undersökning kom man fram till att runt 80 procent aldrig skulle avslöja vad som händer i ett avsnitt då de hatar när det händer dem själva. Det är även väldigt vanligt att man undviker sociala medier och liknande för att man inte ska få sin favorit serie förstörd av att någon pratar om vad som har hänt.

Det är ganska tydligt att tv-tittandet är en viktig del av svenskarnas liv och kommer antagligen vara det en lång tid framöver.

Comments are closed.

Sök

Kategorier

Arkiv