Spela in egen musik hemmavid

Det skrivs musik runt om i Sverige som aldrig förr. Många ungdomar drömmer om en framtid som kompositör eller musikproducent. Givetvis vill många även bli artister. Det som inte var möjligt när popvågen kom på 1960-talet är fullt möjligt idag. Det handlar om att spela in sina alster hemma på en liten förhållandevis enkel studio. Ta en titt online så ser du vad som finns.

Enkel teknik för popbanden

Beatles spelade in sin musik var de tvungna att göra allt på en gång. Det var inte tillåtet att spela in lite grand för att sedan förbättra. Det var som om att spela live vid inspelningarna. Dessutom hade bandspelarna man använde ofta inte fler än tre kanaler. Det visar en storheten hos dessa musiker som kunde göra en tagning direkt.

Bra för historiken

Fördelen med direktinspelningar är att många inspelningar blev filmade och finns idag att ses på YouTube. Även många Tv-framträdanden är sparade och visar hur en grupp klarar sig ensam på scenen och får det att låta bra. Idag ser vi många artister framträda med en färdiginspelad bakgrund. Till och med på Allsång på Skansen ser vi artister som inte vill framträda med den fantastiska orkester som finns på scenen.

Comments are closed.

Sök

Kategorier

Arkiv