Skydda din mobila älskling

Riddare med smartphone

Idag kommer vi med några bra tips på hur du går tillväga för att skydda dina mobila älsklingar ifrån sådant som du inte vill att de ska råka ut för. Med små enkla medel och ett allmänt sunt förnuft så kommer man långt. Var så säker.

Var snäll och klä oss rätt

De allra flesta modeller av smartphones och surfplattor är ömtåliga varelser och mår därför bra av ett omhöljande lager av något slag. Även om man tror sig ha full koll på exempelvis sin telefon, behövs bara en enda sekund av oaktsamhet för att denna ska ramla ur hand, ficka eller väska, rakt ner i golv eller gata. Har man ingen försäkring på telefonen så kan det bli en dyr historia och även fast man har det så är det ofta krångligt att antingen skicka telefonen på lagning eller ta ut en ny som ersätter den gamla. Det är helt enkelt någonting som man helst slipper om man kan, och då är ett skyddande och snyggt hölje fantastiskt bra för att undvika att sådana situationer uppstår.

Ta inga onödiga risker

Olika typer av virus- och malwareattacker har du säkert hört talas om och att de om du har otur kan komma att angripa din dator och ställa till med både det ena och det andra som ej är önskvärt. Faktum är att det inte längre bara är din dator som kan angripas, utan numera även dina mobila enheter så som smartphone eller surfplatta. Det är genom att råka trycka på fel sorts länkar, ta hem program från tvivelaktiga källor, och liknande, som man främst kommer i kontakt med farlig kod av denna typ, som det brukar kallas. Du bör helt enkelt undvika onödiga risker i så stor utsträckning som möjligt och enbart klicka på sådant som du är relativt säker på att du kan lita på.

En minst sagt irriterande och skadlig typ av maleware som varit mycket i fokus under den senaste tiden är olika varianter av något som kallas ransomware. Maleware av denna sort tar din dator, smartphone eller surfplatta som gisslan och krypterar antingen allt innehåll som du sedan inte får tillgång till förrän du betalar en lösensumma, eller låser din enhet helt och hållet tills dess att du betalat. En form av kidnappning med andra ord.

Då många inte är medvetna om detta problem så kände vi att vi ville informera om detta, då det då är betydligt lättare att värja sig mot angreppen då man kan korrigera sitt datoranvändande efter gällande rekommendationer.

Comments are closed.

Sök

Kategorier

Arkiv