Mobilanpassade sajter

Responsive design

Med dagens teknik så blir mer och mer mobilt, företag bygger appar för sina produkter eller tjänster. Vi sitter också mer och mer med surfplattor och mobiler både för nöjes skull men också i jobbet. Det ställer andra krav på utvecklare av sajter och applikationer till olika program

screenshot-mobile-poker.se

Just mobilanpassningen är hyfsat nytt även om det tidigare provats att anpassa sajter till just en mobilskärm, kolla in denna artikel från 1999 om när Expressen lanserade en nyhetstjänst anpassade för just mobiler. Dåtidens teknik har förändrats radikalt och idag så känner sajterna av med hjälp av kodning vilken typ av skärm som används.

Spelbranschen ligger som vanligt i framkant med ny teknik och tar man en titt på poker.se så spelar det ingen roll vilken enhet man går in på sidan med, den anpassas när du surfar in via din webbläsare eller om du använder din mobil eller surfplatta för att gå till sajten.

Det kan finnas begränsningar på vad man kommer åt på sajten, men i stort så får man de huvudsakliga sidorna på en mobilanpassad sajt som den vanliga. I stor sett så får man samma tillgång på en mobilanpassad sajt som den man surfar till i en webbläsare via din dator.

screenshot-poker.se

Fler och fler förstår fördelarna med mobilanpassade sajter och det kommer mer och mer sajter som anpassas och tekniken som finns för att göra webbplatser responsiva kommer också att förenklas och göra det lättare att mobilanpassa befintliga sajter. Jobbar man med WordPress så kommer det fler och fler teman som är responsive och från start fungerar på mobila enheter som telefoner och surfplattor.

Sök

Kategorier

Arkiv