Har skönhet en vikt?

Du kanske, som andra människor, dagligen försöker passa in i rådande normer och ideal. Du ser mode, skönhetsprodukter, reklam för fitness, samt ”selfies” från gymmet. Vi får alla höra att våra kroppar ska se ut på ett specifikt sätt, och skönhetsbranschen rättar sig efter vad konsumenterna vill ha, men vad är egentligen en snygg kropp?

Var ligger problemet?

Kroppsideal finns för både män och kvinnor, och normen är snäv. Du har kanske märkt att större personer sällan är representerade i skönhetssammanhang; de är inte idealet för hur skönhet ser ut, och vi ser istället nästan enbart smala kroppar. Många större personer letar efter moderiktiga kläder i sin egen stil, men detta kan ofta visa sig vara svårt; utbudet är mindre, kläderna är ofta inte lika fina, och ibland är de till och med dyrare.

Var finns lösningen?

Samhället har börjat genomgå en förändring, och vi har börjat hylla större kroppar inom mode- och skönhetsvärlden. Vi ser hur fler större personer sakta blir inkluderade inom modebranschen, inte bara som modeller utan även som konsumenter med ett bredare utbud på klädgalgarna i butikerna. Vi kan se förbättringarna i dagens modekollektioner och populära kedjor, men även hos nischade företag som enbart vänder sig till de större konsumenterna. Letar du efter kläder i större storlekar, läs mer här!

Comments are closed.

Sök

Kategorier

Arkiv