Famtiden för smartenheter

shutterstock_258509327

Det finns nog ingen som kan förneka smartenheters inverkan på samhället och de möjligheter som öppnats upp för nya funktioner och uppkopplingar.

Våra huvudsakliga smartenheter idag är såklart mobiler och surfplattor, och bara de har stått en hel del förändringar med avseende hur vi interagerar med teknologi och världen runtikring oss. Så länge vi har tillgång till trådlös uppkoppling, vare sig detta kommer från WiFi eller 4G-nätverk så kan vi idag göra saker som inte alls var möjliga innan smartphones, som att bli guidad via GPS när man gå omkring på stan likväl som mitt i skogen, satsa pengar på casino direkt i mobilen, eller göra sina bankärenden medan man sitter och väntar på något.

Och allt detta är något vi kan göra med endast vår mobil, det är spännande att tänka sig vad som komma skall. I en artikel på Wired.co.uk tidigare denna vecka, 12 januari för att vara exakt, talas det om att framtiden kommer att ligga i smarta tyger och inte prylar som vi är vana att använda idag. De nämner hur fler och fler experimenterar med teknologi vi kan ha på oss, ”wearable technology” som man kallar det på engelska, och hur viktigt det länge har varit att krympa teknologi, att göra det mer lätthanterligt. Det argumenteras att nästa steg är att krympa det till sådan grad att det kan integreras i de kläder vi har på oss.

Google håller själva på med detta, de har slagit sig ihop med Levi’s i vad de kallar Project Jacquard, ett tyg gjort av garn som kan interagera och kommunicera med smartphones och andra enheter. Detta kan vara precis vad som behövs för att ta nästa steg i uppkopplingen av vår vardag och lovar en hel del möjligheter.

Vi lever i en väldigt spännande tid vad gäller teknologin integration och att få se vad som blir nästa stora grej kan kanske vara något som Project Jaquard, men det kan lika gärna vara något helt annat. Vi får helt enkelt vänta och se.

Comments are closed.

Sök

Kategorier

Arkiv