10 tips på de bästa platserna att strömma program

Strömma program, eller ”streaming”, är det nya modet. Man behöver inte längre betala TV-avgifter för att är helt onödigt att ens äga en teve. På nätet finns det flera bra ställen att strömma program, en del kostar och andra är gratis. Låt oss gå igenom ett dussin av dessa och se om vi hittar en strömningstjänst som passar dina intressen.

TV-serier

Ska man strömma filmer och tv-serier för man betala för sig. Den populäraste tjänsten är så klart Netflix som har ett rejält utbud även här i Sverige. Dock kan det ta lång tid innan nya filmer och säsonger kommer upp på sajten. Som tur är finns det tillräckligt med alternativ så man har annat att titta på medan man väntar.

Let’s play-program


Ett titta på när andra spelar tv- och dataspel är som att se på en film och ha kommentarspåret igång. Det har också gjort att en hel del amatörspelare har blivit stora namn inom spelvärlden, vars åsikt har vikt när det kommer till nya lanseringar och nya spel. Den bästa platsen för att låta sig bli underhållen när andra spelar dina favoritspel är att söka sig till Twitch.

Anime

Anime har varit populärt i västvärlden i många år, men ändå dyker serierna inte upp på västerländsk TV. Man får jämnare uppdateringar och större utbud om man använder sig av nätet istället. Crunchyroll strömmar animeserier av alla dess slag, båda stora namn som Naruto och Hunter X Hunter men även mer obskyra och nya serier som Kill la Kill och Parasyte. För att få tillgång till hela sajten och alla avsnitt måste man prenumerera på kanalen, vilket kostar runt 70-80 kronor i månaden.

Poker

Är man intresserad av att titta på pokerturneringar och se intervjuer med de stora spelarna, ska man använda sig av PokerStars strömningstjänst. På deras TV-sajt, som man kan klicka sig fram till från hemsidan, finns det tillräckligt med avsnitt för att hålla en sysselsatt i flera veckor. De har också kommentatorer under turneringarna, och dessutom finns det olika ljudspår för olika språk. Deras tjänst är helt gratis och man kan även installera programmet på sin mobil eller surfplatta.

E-sport

Det finns flera mästerskapstitlar att slåss om när det kommer till E-sport. Man spelar flera olika spel, varav en av de populäraste är LoL (League of Legends). När de spelar en av sina stora matcher brukar man alltid kunna streama matchen på deras sajt LoL Esports. Eftersom e-sporten inte blivit en naturlig del av tv-guiden ännu, så får man nöja sig med att kliva upp mitt i natten och se streamingen live från andra sidan jorden.

Hockey

Hockeymatcherna dyker inte alltid upp på SVT. Ibland kan man bara se matcherna om man har en av betalkanalerna såsom Viasat Sport. Det känns så klart inte rättvist när man är ett stort fan av sporten och bara vill se om ens lag kommer vidare till final. Hos Batman Stream får du tips om flera ställen där du hittar matcherna, även de mer sällsynta matcherna som aldrig dyker upp på svensk TV, såsom Sydkorea mot Japan.

Fotboll

Är man inte intresserad av hockey, brukar det vara fotboll istället. Under fotbollssäsongen spelas det ibland flera matchen om dagen, det är svårt att hålla reda på allt som spelas. Om man väljer att prenumerera på TV4s playtjänst kan man strömma fotbollsmatcherna när man vill. Deras sajt listar alla viktiga matcher, men man måste så klart betala om man inte vill se dem på TV.

Oscarsgalan

Det är svårt att vara vaken till tre på natten, men när det är dags för Oscarsgalan är man lika pigg som om man väntade på jultomten. Istället för att sitta framför teven kan man välja att strömma hela programmat live från Oscars.go.com, deras egen sajt. Vill man se den i efterhand kan man dock behöva vara prenumerant på en on-demand-kanal i USA.

Svenska TV-kanaler

Har du missat favoritprogrammet? Ingen fara, de flesta svenska kanaler erbjuder gratis strömning av sina program via deras hemsidor. Ytterst få tar betalt (som exempelvis TV4). SVT har hela sitt utbud öppet för alla och man kan se program som är upp till ett år gamla. Dock sänder de inte utländska program eftersom det skulle kosta för mycket. Men svenska serier, filmer, dokumentärer, debatter och händelser kan man alltid hitta.

Musik

 

Sist men inte minst, är det självklart att man kan och ska streama musik. Betaltjänster som Spotify och Tidal ger pengar tillbaka till artisterna och är helt lagliga. För under 100-kronor kan man komma åt miljoner låter och det är också lätt att söka efter liknande artister och genrer. Att streama musik handlar inte bara om lätt åtkomst till sina favoritmelodier, det är också det enklaste sättet att hitta ny musik.

Comments are closed.

Sök

Kategorier

Arkiv